Online Themabijeenkomst parochierevitalisatie 14 mei

PosterWe gaan het gewoon proberen! Een korte online themabijeenkomst op 14 mei a.s. Met als thema: Wat is de kern van het katholieke geloof? Op 5 maart heeft de eerste Themabijeenkomst plaatsgevonden in het kader van parochierevitalisatie. Het thema van deze avond was ‘Wat is het doel/missie van de kerk’. Mirjam Spruit van het Centrum voor Parochiespiritualiteit heeft deze avond ingeleid en ging in gesprek over wat de missie van de kerk is.

Als u deze avond verhinderd was, kunt u het verslag van deze avond hier nalezen. Bijlage van artikel: Bijeenkomst 5 maart 2020 - Verslag.

De volgende Themabijeenkomst zou op 2 april plaatsvinden in Rhenen, maar ging door het coronavirus niet door. De daaropvolgende bijeenkomst zou donderdag 14 mei plaatsvinden. Omdat het misschien nog maanden duurt voor we een nieuwe datum kunnen vastleggen, heeft de parochie in overleg met het Centrum voor Parochiespiritualiteit besloten om een avond online te laten plaatsvinden via Zoom. Met het idee het gewoon eens te proberen. Op deze avond zal Mirjam samen met Tim Schilling ons meer vertellen over de kern van het katholieke geloof en zullen we daarover met elkaar in gesprek gaan.

Wat is Zoom? Met Zoom kun je met een groot aantal mensen interactief tegelijk online zijn. Om mee te doen met de ‘zoombijeenkomst’, gebruikt u een zoomlink. Deze kunt u opvragen door een mailtje te sturen naar . Wij zullen u dan de link sturen waarmee u in het programma kunt komen en dan wijst de rest zich vanzelf. Wilt u van tevoren kijken hoe zoom werkt? Dan kunt u bijvoorbeeld dit filmpje bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=2yA00-B2FXk.

Ook wanneer u niet aanwezig kon zijn bij de eerste themabijeenkomst, bent u van harte welkom. Er zal een korte terugblik zijn op de vorige keer. Voelt u vrij om ook anderen uit te nodigen om deze keer gewoon mee te doen. We zien ernaar uit om u online te ontmoeten!

Werkgroep Themabijeenkomsten Parochievernieuwing

Programma

Vooraf: zoek een voorwerp (in huis), afbeelding of tekst dat voor u iets zegt over de kern van het katholieke geloof.

19.45 uur Binnenkomst online
20.00 uur Start bijeenkomst
Opening
Terugblik op themabijeenkomst van 5 maart
Korte inleiding ‘Wat is de kern van het katholieke geloof?’
Gesprek in groepjes
Afsluiting
21.00/15 uur Napraten voor wie wil

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.