Kerkbalans 2020Niemand van ons zal het jaar 2020 gauw vergeten. Vanaf half maart zijn we allemaal beperkt in het bijwonen van vieringen en in onze sociale contacten. Er is een tijd geweest zonder publieke vieringen en sindsdien zijn er vieringen met een (heel) beperkt aantal kerkgangers. Omdat veel parochianen niet konden bijdragen aan de collectes, hebben ze extra geld gegeven aan Kerkbalans. Dat is een prachtig teken van onze verbondenheid in het geloof!

Tegelijk zijn de ‘gewone’ inkomsten uit vieringen voor geloofsgemeenschap en parochie sterk gedaald. Minder vieringen met minder kerkgangers betekent nu eenmaal: een lagere opbrengst van de collectes voor de eigen kerk, een kleiner aantal misintenties, weinig inkomsten uit doop-, Eerste Heilige Communie- en Heilig Vormsel-vieringen, huwelijks- en rouwplechtigheden, minder misboekjes en opgestoken kaarsen.

Toch staat het goede nieuws voorop. De Actie Kerkbalans heeft tot en met de maand oktober van dit jaar ruim 323.000 euro opgebracht. Dat is meer dan in dezelfde periodes van de drie jaar hiervóór. Zelfs 32.000 euro meer dan in de eerste tien maanden van 2019! Daar staat een scherpe daling van de opbrengst uit de eerste collecte tegenover. Van januari tot en met oktober 2020 werd in totaal - voor zover verwerkt - slechts 22.300 euro ingezameld bij de collectes voor de eigen kerk. Over heel 2019 bracht deze collecte 90.000 euro op. Over bijna de hele linie zien parochie en geloofsgemeenschappen een financiële teruggang.

Vertrouwen

In deze laatste maand van het jaar, waarin wij hoopvol uitzien naar het feest van de geboorte van het Christuskind, kunnen we ons vertrouwen in de kerk én onze dankbaarheid voor het geloof extra gestalte geven. Wellicht bent u bereid om in deze decembermaand een extra bijdrage te geven. U kunt een bedrag overmaken op bankrekening NL40 RABO 0113 9881 09 op naam van de parochie zalige Titus Brandsma. Vermeld alstublieft uw relatiecode. Het bedrag wordt geboekt op naam van uw geloofsgemeenschap.

Belasting terug

Bedenkt u, dat de Belastingdienst uw bijdrage aan Kerkbalans accepteert als gift. Wanneer u in 2020 minstens één procent van uw bruto inkomen besteed hebt aan giften voor goede doelen, kunt u die in uw komende belastingaangifte opgeven. U komt dan in aanmerking voor teruggave van belasting. Een reden te meer om nu iets extra’s te geven voor uw geloofsgemeenschap en parochie.

 

Copyright © 2024 Heilige Titus Brandsma parochie Wageningen e.o. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & Webmaster