Kerksluitingen

Deze pagina geeft het nieuws weer rondom de kerksluitingen van de diverse kerken van de zalige Titus Brandsma parochie.

Decreet met betrekking tot Heelsum

AartsbisdomDecreet inzake de onttrekking aan de eredienst van de Sint Josephkerk te Heelsum. Op 9 maart 2021 heeft onze bisschop het decreet ondertekend dat de kerk in Heelsum per 3 mei 2021 aan de eredienst zal worden onttrokken.

Lees meer...  

Decreet met betrekking tot Lunteren

AartsbisdomDecreet inzake de onttrekking aan de eredienst van de R.-K. Sint Antonius Abtkerk te Lunteren. Op 22 maart j.l. heeft onze bisschop het decreet ondertekend dat de kerk in Lunteren per 5 april 2019 aan de eredienst zal worden onttrokken.

Lees meer...  

Einde kerk Heelsum luidt nieuw begin in

Kerk te Heelsum‘Aanvaarding’. Dat woord voerde de boventoon tijdens de slotviering in de St. Josephkerk. Parochianen van alle geloofsgemeenschappen kwamen afscheid nemen van de kerk in Heelsum. De aanvaarding dat Heelsum zijn kerk moet loslaten, gaat gepaard met de aanvaarding van een nieuwe toekomst.

Lees meer...  

Decreet met betrekking tot Doorwerth

AartsbisdomDecreet tot onttrekking aan de eredienst van de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk te Doorwerth. Op 6 april j.l. heeft onze bisschop het decreet ondertekend dat de kerk in Doorwerth per 17 april aan de eredienst zal worden onttrokken.

Lees meer...  

Waardig afscheid van kerk Doorwerth

Pastoraal trioIn een vrijwel vol kerkgebouw namen de gelovigen van Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze samen met mede-parochianen afscheid van de OL Vrouw van Lourdeskerk. 84 Jaar na de opening van de kerk was het op 11 februari een waardige slotdienst, samengesteld door leden van de geloofsgemeenschap. "Blijf met elkaar verbonden als gemeenschap. Geloof dat God ons niet verlaat, als wij dit kerkgebouw moeten verlaten", zei pastoor Henri ten Have. Voor een verslag van de afscheidsviering en de complete tekst van de overweging en de lezingen:

Lees meer...  

Afscheid van de kerk in Doorwerth

Het Rozet boven het priesterkoor van de kerk toont de Heilige Geest, afgebeeld in glas in lood, binnen de vorm van een Davidsster.Alle parochianen hebben de gelegenheid om de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk te bezoeken, voordat deze dicht gaat. Zondagmiddag 14 januari is er een gospelconcert, zondagmiddag 21 januari een rondleiding door kerkhistoricus Nico van Schaik, zondagochtend 11 februari de slotviering. Alle activiteiten zijn gratis en staan open voor iedereen.

Lees meer...  

Hoorzitting Heelsum 29 juni 2016

HeelsumVorig jaar rond de zomer heeft het parochiebestuur tijdens informatiebijeenkomsten op alle locaties gesproken over de situatie waarin wij ons als parochie bevinden, welke toekomstperspectieven er zijn en wat de consequenties daarvan zullen zijn voor de kerken binnen onze parochie.

Lees meer...  

Hoorzitting Doorwerth 28 juni 2016

DoorwerthVorig jaar rond de zomer heeft het parochiebestuur tijdens informatiebijeenkomsten op alle locaties gesproken over de situatie waarin wij ons als parochie bevinden, welke toekomstperspectieven er zijn en wat de consequenties daarvan zullen zijn voor de kerken binnen onze parochie.

Lees meer...  

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.