Lockdown verlengd

Lockdown kerkVorige week heeft het kabinet gemeld dat de lockdown in Nederland wordt verlengd tot dinsdag 9 februari. Naar aanleiding van dit besluit is op de website van de Kerkprovincie het bericht gepubliceerd ‘Maatregelen R.-K. Kerk na persconferentie kabinet 12 januari ongewijzigd’.

Zie: www.aartsbisdom.nl/maatregelen-r-k-kerk-na-persconferentie-ongewijzigd/.

Wat betekent dit voor onze parochie?

  • In de westkant van onze parochie (Veenendaal, Rhenen, Ede en Bennekom) zullen tot in ieder geval 9 februari geen publiek toegankelijke vieringen of andere activiteiten gehouden worden in de kerk. Dit is besloten mede op verzoek van de burgemeesters aldaar.
  • Ook in de kerk van Oosterbeek zullen geen vieringen meer gehouden worden, in ieder geval t/m 17 februari (Aswoensdag). De Bernulphuskerk, die overdag altijd open is, gaat nu voorlopig dicht. Hiervoor is gekozen vanwege de nieuwe coronaregels en het feit, dat veel andere kerken in Oosterbeek ook dicht zijn.
  • Wat betreft de andere geloofsgemeenschappen wil het pastoraal team zowel de officiële verzoeken van de burgerlijke overheid (gemeente Wageningen, gemeente Renkum) als ook de bereidheid van onze lokale vrijwilligers de doorslag laten geven omtrent de toegankelijkheid van de vieringen en de openstelling van de kerken voor de periode tot in ieder geval 9 februari.
  • Alle niet-direct noodzakelijke activiteiten en vergaderingen in onze parochie kunnen tot in ieder geval 9 februari enkel online plaatsvinden.

Het pastoraal team en het parochiebestuur begrijpen heel goed dat dit voor iedereen een moeilijke situatie is. Daarom zijn ze erg blij met alle betrokkenheid, ideeën en de diverse online-activiteiten die gelukkig wel gehouden worden.

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.