Vaste jaarlijkse gift met compleet belastingvoordeel

Periodieke giftU steunt uw parochie en geloofsgemeenschap onder meer met uw bijdrage aan Kerkbalans. Er is ook een andere manier, die voor u nog aantrekkelijker kan zijn: een periodieke gift. Die levert u namelijk extra belastingvoordeel op.

De periodieke gift is een vast jaarlijks bedrag, dat u minstens vijf jaar achtereen aan de parochie schenkt. Dat legt u vast in een overeenkomst met de parochie. Gewone giften, zoals voor Kerkbalans, kunt u aftrekken van de inkomstenbelasting als u meer dan 1% van uw belastbaar inkomen aan erkende goede doelen geeft. Dit drempelbedrag van 1% wordt dus eerst van uw giften afgetrokken. De drempel bestaat niet voor een periodieke gift. Over het hele bedrag van uw jaarlijkse periodieke gift krijgt u belasting terug. U kunt dus wat meer geven voor hetzelfde geld.

Het formulier vindt u hieronder. Een deel ervan wordt door de parochie ingevuld. U kunt een afspraak maken met de penningmeester van de parochie, Philip van Wersch, tel. (06) 24819301. Belt u liefst ‘s avonds of in het weekend.

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.