"Geloofsgemeenschap St. Cunera Rhenen" Nieuwsbrief 217

Januari 2022
Nieuwsbrief 217
Telefoonnummer bij spoed / uitvaart 06-16777705
Algemene informatie : https://titusb.nl/
Voor informatie betreffende Geloofsgemeenschap Rhenen
Jullie zullen Mij zoeken en ook vinden,
Als jullie Mij tenminste met hart en ziel zoeken.
(Jeremia 29-13)
Karinde
Beste mede parochianen
Hopelijk hebben jullie fijne feestdagen gehad samen met geliefden en is het nieuwe jaar goed begonnen. We leven ondertussen al weer eind januari en ik wil jullie namens Joseph en de kinderen van Karinde Childlove in Nairobi-Kenya, enorm bedanken voor jullie steun en financiële bijdrage. Ik ben zo trots op onze parochie. Ondanks dat we elkaar niet veel meer treffen in onze eigen Gedachteniskerk, blijkt dat jullie heel trouw zijn. Trouw aan het werk dat Joseph verzet en dat betekend enorm veel voor mij. Ik mocht ook in Veenendaal tijdens de viering bij Hans Lucassen komen vertellen over Karinde Childlove. In deze viering was de tweede collecte bestemd voor ons. En ook daar waren de mensen heel geïnteresseerd in wat het project in houdt (vooral tijdens de koffie 😊) . Zo fijn om te merken dat ik door de betrokkenheid van alle medeparochianen Joseph kan blijven steunen.
Net voor kerst is Joseph “geschept” door een auto en bij dat ongeluk heeft hij een enorme wond opgelopen aan zijn been.
Hij is ondertussen twee keer geopereerd waarbij huidtransplantatie heeft plaatsgevonden. Gelukkig was hij net op tijd thuis voor kerst. Alle kinderen waren thuis en wij hebben geld overgemaakt zodat ze voldoende hadden om met zoveel personen te kunnen eten. Een collega van mij, van KLM, is 6 januari bij Joseph geweest en heeft schoolspullen, kleding en ook de telefoons en laptop die ik gekregen had, meegenomen.
Joseph was hier echt heel blij mee. Het gaat gelukkig goed met iedereen. De zomervakantie zit er weer op en deze week zijn daar de kinderen weer begonnen aan het nieuwe schooljaar.
Het totaal bedrag dat ik aan donaties vanuit parochie Rhenen en Veenendaal in de maand December heb mogen ontvangen is: 990,60 euro
Dankbaar voor de gulle giften, alle donaties worden goed besteed, daar ga ik zelf voor zorgen
Lieve groet;
Marianne de Joode-van Riet vanuit Rhenen
Vieringen in de R.K. Gedachteniskerk
Zondag 22 januari 10.15uur
Woord- en Communieviering met parochiële voorgangers
Woensdag 1 februari 14.30uur Woensdagmiddagviering.
Eucharistieviering.
Voorganger pastor Erik Rozeman
Zondag 5 februari 10.30uur
Antonius van Paduakerk te Ede
Installatieplechtigheid van pastor Mauricio Meneses Santiago
LET OP: Deze zondag is de Gedachteniskerk gesloten. Geen gelegenheid voor stil gebed.
Op de overige zondagen is de kerk tussen 10.15uur en 10.45uur geopend Er is dan gelegenheid voor stil gebed en u kunt een kaarsje opsteken.
Welkom op Alphacursus
Vanaf maandag 30 januari starten er in de parochie weer Alphacursussen. We gaan in 10 à 12 bijeenkomsten aan de hand van verschillende thema’s met elkaar in gesprek over de zin van het leven en het christelijke geloof. Elke avond heeft een ander thema (zoals ‘Wie is Jezus?’ ‘Waarom en hoe lezen we de Bijbel?’, ‘Hoe leidt God ons’). Of je nu al lang bij de kerk zit, nog maar pas of helemaal niet, de cursus is voor iedereen; er is geen voorkennis nodig.
Er zijn 2 cursussen: een met wekelijkse bijeenkomsten in Wageningen / Ede en een met tweewekelijkse bijeenkomsten in Renkum. We beginnen met een gezellige maaltijd.
Is je interesse gewekt?
Kijk dan voor meer informatie op de website.
Vraag gerust een vriend(in), buur of broer/zus mee. Ook mensen van buiten onze parochie zijn van harte welkom.
R.K. geloofsgemeenschap voor
Rhenen - Achterberg - Elst (U) - Kesteren - Ochten - Lienden