Kindercatechese

Speciale kindercatechese filmpjes ten tijde van de Corona virus.

Roeping (dromen, dienstbaarheid en trouw)

RoepingVind jij het fijn om samen met Jezus te praten, om met Jezus om te gaan? Heb jij wel eens een heel sterk verlangen, een soort van gevoel dat je eigenlijk geen naam kunt geven, maar wat iets te maken heeft met Jezus en met de kerk misschien? Dat je er hélemaal wilt zijn voor Jezus, voor God?

Lees meer...  

Beloken Pasen-deel 2

Beloken Pasen Feest van de Goddelijke Barmhartigheid. Deel een al gezien? Dan volgt nu, zoals beloofd, de tweede catechese over Beloken Pasen.

Lees meer...  

Beloken Pasen-deel 1

Beloken PasenHeb je ooit muziekles gehad? Dan weet je vast wel wat een "octaaf" is. We zitten momenteel in de Paasoctaaf, daar zit dat zelfde woord in.

Lees meer...  

40 dagentijd, Zondag 7, Pasen

PasenDeze catechese gaat over Pasen, aan het einde van de Heilige week is dat de dag waarop we vieren en herdenken dat Jezus is opgestaan, nadat hij voor ons aan het kruis is gestorven.

Lees meer...  

40 dagentijd, Zondag 6, Palmzondag

PalmzondagDeze catechese gaat over Palmzondag, het begin van de Goede week. Met aan het einde een vraag waar je over na kunt denken en bidden; dat noemen we ook wel 'mediteren'. Ga er maar even goed voor zitten.

Lees meer...  

40 dagentijd, Zondag 5

Het nieuwe verbondHet nieuwe Verbond (Jeremia 31,31-34). God heeft een hele bijzondere soort van afspraak met de mensen gemaakt. Niet een in de vorm van 'als jij dit doet, dan doe ik dat', maar Hij heeft een "verbond" gesloten met de mensen. De profeet Jeremia voorspelde dat al lange tijd voordat Jezus geboren werd.

Lees meer...  

40 dagentijd, Zondag 4, Laetare

LaetareZondag zijn we al weer op de helft van de 40 dagentijd, dat gaat snel!

Lees meer...  

40 dagentijd, Zondag 3

TempelreinigingDe Tempelreiniging (Johannes 2,13-25). In drie dagen een tempel weer opbouwen, dat kan toch niet?

Lees meer...  

40 dagentijd, Zondag 2

Gedaanteverandering van de heerDe gedaanteverandering van Jezus op de berg (Marcus 9, 2-10). Wist je, dat Jezus een keertje op een hoge berg totaal veranderde? Hoezo dan? Hoe zag dat er uit, en wat gebeurde er nog meer? Dat kun je zien en horen in deze kindercatechese. Met aan het einde twee nieuwe vragen waar je met je broertjes, zusjes, vrienden of vriendinnen over kunt praten in deze tweede week van de vastentijd.

Lees meer...  

40 dagentijd, Zondag 1

Jezus in de woestijnDeze catechese gaat over loslaten en over vasten. Over de woestijn,over stilte, en over quarantaine. Aan het einde twee vragen om over na te denken en/of over te praten met je broertjes, zusjes, vrienden of vriendinnen. Een mooie vastentijd toegewenst!

Lees meer...  

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.